Skip to main content
WinkelmandClose Cart

Bijeenkomsten

Droombijeenkomsten

‘s Nachts herstellen we zowel fysiek als mentaal van de dag. Dromen helpen ons bij het verwerken van gebeurtenissen en bij het voorbereiden op toekomstige gebeurtenissen. Dit zijn de huidige wetenschappelijke verklaringen voor waarom we dromen, maar ze bieden weinig inzicht in wat we kunnen leren van de onsamenhangende avonturen die we in onze slaap beleven.

Daar komt de psychoanalyse om de hoek kijken. 90% van onze gedachten en ons gedrag is onbewust. Bijna alles wat we doen gaat op de automatische piloot, en het kleine deel van ons dat wel bewust is, is langzaam en onhandig. Om je beweegredenen duidelijk te maken is het dus zinvol om het onbewuste deel van jezelf te onderzoeken. Daarin spelen dromen een rol.

Freud zag dromen als een soort gecodeerde boodschappen uit het onbewuste, die we kunnen ontcijferen. Hij noemde ze de koninklijke weg naar het onbewuste. Tegenwoordig zien we nog steeds dat dromen vaak gaan over de dingen waar je onbewust mee bezig bent. 

In onze bijeenkomsten vragen we je je droom te delen. Vervolgens herhalen we samen de droom en delen we de associaties en gevoelens die er opkomen. Zo wordt de droom, die we als een klein kunstwerkje zien van de dromer, als het ware uitgebreid. Dat levert nieuwe inzichten op. Je gaat door deze methode bijvoorbeeld connecties zien tussen je droom en de realiteit. Daardoor worden bijvoorbeeld angsten of verlangens duidelijk. De droom is als het ware een boodschap van jezelf aan jezelf.

Ben je benieuwd naar wat jouw dromen je proberen te vertellen? Kom een keer langs bij onze introductiebijeenkomst over dromen.

Wat maakt onze bijeenkomsten zo uniek?

  • We bieden kleinschalige introductiebijeenkomsten aan ongeveer 8 deelnemers. Zo is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en échte verdieping;
  • De bijeenkomsten zijn laagdrempelig en iedereen is welkom;
  • De bijeenkomsten worden geleid door experts op het gebied van de psychoanalyse en filosofie.

Agenda bijeenkomsten

event

21-06-2023
Dromen – introductiebijeenkomst

Meer weten over Nescius?

Over ons