Skip to main content
WinkelmandClose Cart

Lezingen

Het psychoanalytische gedachtegoed is een krachtig instrument om de complexiteit van de moderne samenleving te begrijpen. Nescius werkt hard aan een essaybundel waarin we de stemmen van filosofen, schrijvers en psychoanalytici bijeenbrengen om dieper in te gaan op maatschappelijke kwesties die ons allemaal raken.

We hebben vooraanstaande denkers gevraagd om vanuit de psychoanalyse te reflecteren op een breed scala aan maatschappelijke thema’s. Denk hierbij aan: maatschappelijk onbehagen, klimaatverandering, werk en identiteit.

In het boek laten zij zien hoe psychoanalytische inzichten het maatschappelijk debat kunnen verrijken, en hoe ze ons helpen om de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Om de ideeën verder te verkennen, organiseren we een reeks interactieve lezingen waarbij je de kans krijgt om de auteurs van het boek te horen spreken over hun bijdragen en inzichten. Een mooie kans om dieper in te gaan op psychoanalytische ideeën en hoe ze, ook buiten de spreekkamer, kunnen bijdragen aan de samenleving.

In het overzicht hieronder vind je de geplande lezingen. Vergeet je ook niet onderaan deze pagina in te schrijven voor onze nieuwsbrief, zodat we je op verschillende manieren kunnen inspireren, op de hoogte kunnen houden van de laatste ontwikkelingen rondom het boek en over nieuwe lezingen.

Agenda bijeenkomsten

r
Er staan op dit moment geen bijeenkomsten op de planning

Meer weten over Nescius?

Over ons