Skip to main content
WinkelmandClose Cart

Bijeenkomsten

Het psychoanalytische gedachtegoed is een krachtig instrument om de complexiteit van de moderne samenleving te begrijpen. Nescius biedt ruimte voor sprekers om te reflecteren op maatschappelijke kwesties die ons allemaal raken. Vanuit dit gedachtegoed presenteert Nescius ook haar eigen visie op mens en maatschappij, waarbij we proberen een breed publiek te bereiken.

We reflecteren vanuit de psychoanalyse op actuele thema’s zoals maatschappelijk onbehagen, klimaatverandering, werk en identiteit. Zo laten we zien dat kennis over het onbewuste het maatschappelijk debat kan verrijken en kan helpen om de wereld om ons heen beter te begrijpen. In de loop van dit jaar organiseren we een reeks interactieve bijeenkomsten over het thema ‘de verbeelding’, waarbij we samen met kunstenaars dit onderwerp zullen verkennen.

In het onderstaande overzicht vind je de geplande lezingen en bijeenkomsten. Vergeet je niet onderaan deze pagina in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Zo kunnen we je blijven inspireren, op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en informeren over nieuwe evenementen.

Agenda bijeenkomsten

5 september 2024
De kracht van verbeelding: een grenzeloze reis

Met dansmeester Jan Pieter van Lieshout

3 oktober 2024
Verbeelding en realiteit: Bewegen tussen twee werelden

Met schrijver Joost de Vries

7 november 2024
Dromen als gids: Navigeren door het landschap van het onbewuste

Met harpist Joost Willemze

6 februari 2025
De kleurrijke geest: Een ontsnapping uit zwart-wit denken

Met dichter Melle Dotinga

6 maart 2025
De kunst van creativiteit: Het avontuur van scheppend denken

Met cabaretier Wessel Meijering

Meer weten over Nescius?

Over ons