Skip to main content
WinkelmandClose Cart

Onze kunstenaars

 

 

Dansmeester Jan Pieter van Lieshout

 

 

Na een succesvolle amateur-danscarrière werd Jan Pieter op 22-jarige leeftijd eigenaar van het befaamde dansinstituut Wim Voeten te ’s-Hertogenbosch. Zijn internationale dansstudies sloot hij cum laude af door het behalen van de titel Highly Commended Fellow of the Imperial Society of Teachers of Dancing (London). Hij vertegenwoordigde Nederland als professional danser op de Europese- en wereldkampioenschappen en trainde menig kampioenspaar.

Na een sabbatical leave, waarin hij de invloed van dans op de emotionele intelligentie van de mens bestudeerde werd hij gecertificeerd als leraar sacrale dansen in Findhorn (Schotland). Hij is vaste gastdocent bij de Community of Authentic Leadership and Learning (CALL) en behoort sinds 2021 tot de poule van coaches voor de partners van KPMG. Nu laat hij bedrijven en organisaties dansen.

 

 

Schrijver Joost de Vries

 

 

De Vries studeerde journalistiek en geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Sinds 2005 schrijft De Vries voor De Groene Amsterdammer over literatuur; in 2007 trad hij toe tot de redactie van het weekblad, waar hij thans kunstredacteur is. De Vries schreef onder meer voor Das Magazin en nrc.next.

In 2010 verscheen De Vries’ debuutroman Clausewitz, waarmee hij een C.C.S. Crone- stipendium won. Zijn tweede roman, De republiek, werd gepubliceerd in 2013 en gaat over het overlijden van een hoogleraar in de ‘Hitlerstudies’ en de strijd over zijn opvolging. Joost de Vries won zowel het Charlotte Köhler Stipendium 2013 als de Gouden Boekenuil 2014. Zijn roman Hogere machten (2024) staat al lange tijd in de bestseller top 50.

Samen met Ellen Deckwitz en Charlotte Remarque, en in samenwerking met uitgeverij Das Mag en opinieweekblad De Groene, verzorgt hij de bekende literatuurpodcast: Boeken FM.

 

 

Harpist Joost Willemze

 

 

Joost Willemze speelt harp sinds zijn zevende en werd in 2008 leerling van de Academie Muzikaal Talent, waar hij studeerde bij Erika Waardenburg en Edward Witsenburg. In 2010 was hij live op televisie te zien tijdens het Kinderprinsengrachtconcert in Amsterdam. In september 2021 behaalde hij zijn masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam.

Joost is een van de grootste Nederlandse harptalenten. Op zestienjarige leeftijd won hij de eerste prijs tijdens de finale van het Prinses Christina Concours. In 2017 won hij het internationale harpconcours in Porto en in 2018 het Italiaanse concours Suoni d’Arpa.

Begin 2022 nam hij zijn debuut-cd op met AVROTROS Klassiek. In 2023 won hij de prestigieuze Dutch Classical Talent Award, waarbij de jury zijn spel prees als ‘harp next level’. In de zomer van 2023 won hij de GrachtenfestivalPrijs.

Onlangs maakte hij zijn debuut bij het Radio Filharmonisch Orkest in de Grote Zaal. Sinds 2024 is hij artist in residence bij het Grachtenfestival.

 

 

Dichter Melle Dotinga

 

 

Melle Dotinga is Dichter des Waterlands, copy- en scriptwriter deed de opleiding voor docent drama, speelde een paar jaar toneel en werkte vanaf 1989 in de arbeidsmarkt-communicatie. Verder schrijft (en regisseert) hij regelmatig films voor organisaties. Met zijn stichting Reclame Maken Voor Jezelf richt hij zich op jongeren (veelal gevlucht) in moeilijke situaties met het doel om ze weer trots te laten zijn op zichzelf.

De jongeren schrijven tijdens de lessen allemaal poëzie (een gedicht, rap of spoken word) en een topfotograaf portretteert ze. Melle is sinds 31 maart 2023 Dichter des Waterlands en hij weet ondertussen uit ervaring dat iedereen die kan schrijven ook een gedicht kan schrijven. Zijn poëzie staat op dichterdeswaterlands.nl

 

 

Caberetier Wessel Meijering

 

 

Wessel studeerde ooit rechten omdat hij dacht strafrecht advocaat te moeten worden. Eenmaal in de rechtszaal aangekomen kwam hij erachter dat niemand daar zat te wachten op iemand die grappen komt maken…Inmiddels staat hij op het juiste podium en voelt hij zich op zijn plek.

Wessel heeft ‘iets’ waardoor hij bijzondere momenten blijft meemaken. Mogelijk komt het door zijn onwrikbare vertrouwen dat het wel goed komt, zelfs als hij aan de meest vreemde ideeën begint.

Zo doet hij spontane try-outs in het Oosterpark in Amsterdam, speelt hij voorstellingen met schokbanden om zijn nek , ontketent een gevecht met verhuisdozen bij zijn publiek, en gaat stand-uppen bij Toomler zonder iets te zeggen. Door risico’s te nemen en zichzelf open te stellen, of desnoods op te offeren, neemt hij zijn publiek mee op reis naar plekken waar ‘iets bijzonders’ kan gebeuren. Met veel show, decors, verrassingen en een mengvorm tussen cabaret en theater ontwapent hij zijn publiek en laat zo ervaringen ontstaan die ze nooit meer zullen vergeten.

Wil jij één van deze kunstenaars live zien tijdens een van onze lezingen over ‘De Verbeelding’?

Klik hier om je aan te melden